Danmarkshistoriens største fusion er gennemført i dag

Plesner har i mere end 2 år rådgivet Novozymes i fusionen mellem Chr. Hansen og Novozymes, der nu er samlet i en virksomhed. Dermed er der skabt en førende global leverandør af bioløsninger, som vil blive til Novonesis.

Thomas Holst Laursen, partner i Plesners M&A-team, har stået i spidsen for fusions-teamet sammen med Gitte Holtsø, partner i Plesners team for EU- og konkurrenceret, der har haft ansvaret for, at transaktionen blev godkendt af konkurrencemyndighederne, herunder EU-Kommissionen. Mere end 90 medarbejdere har rådgivet og samarbejdet med Novozymes om at nå til resultatet i dag, hvor Novozymes og Chr. Hansen lykkes med fusionen. 

"Det har været en af de mest komplicerede handler og en fantastisk rejse at være med på, ikke mindst takket være det kompetente og dedikerede team hos Novozymes. Vi er utrolig taknemlige for at være valgt til denne opgave for Novozymes og takker tillige alle andre rådgivere for samarbejdet. Et stort tillykke til hele Novonesis." fortæller Thomas Holst Laursen. 

Transaktionen var underlagt en række betingelser, blandt andet godkendelser af konkurrencemyndighederne i flere lande, øvrige myndighedsgodkendelser og generalforsamlingsgodkendelser, og gennemførelsen sker som en lovpligtig fusion med Novozymes som det fortsættende selskab.  

De fusionerede selskaber vil drive et globalt netværk af forskning og udvikling og applikationscentre samt produktionssteder og vil beskæftige omkring 10.000 dygtige og formålsdrevne medarbejdere, der er inspirerede af bioløsningernes potentiale. Novonesis vil få en årlig omsætning på ca. 3,5 mia. euro (ca. 26,1 mia kr.). Bestyrelserne i begge selskaber har støttet op om transaktionen, og Novo Holdings, som er den største aktionær i både Novozymes og Chr. Hansen, har støttet og stemt for fusionen.
 
Plesner fungerede som hovedadvokat for Novozymes. Thomas Holst Laursen stod i spidsen for Plesners team på fusionen, der har involveret en lang række af Plesners specialeområder som M&A, EU- og Konkurrenceret, Bank og Finans, Selskabsret, IP-ret, Skatter og Afgifter, Teknologi & Outsourcing, Ansættelses- og Arbejdsret m.fl. 

Teamet på fusionen bestod blandt andet af Gitte Holtsø, Micha Fritzen, Lars Bunch, Janus Jepsen, Peter Stassen, Kasper Frahm, Rie Paving Mortensen, Sture Rygaard, Søren Thyssen Valerius, Rasmus Mandøe Jensen, Peter Barsøe Østergaard, Nicolai Ørsted, Henrik Laursen, Tina Brøgger Sørensen, Michael Hur Bertelsen, Simon Västernäs, Lynge Daugaard Jensen, Simon Mejer, Maja Dahl-Jessen, Anne-Marie Rosman Nielsen, Lars Toft, Camilla Cuculiza, Marcus Franzpötter, Kristina Kristensen, Amalie August Madsen, Simon Nybo Holgersen, Cirkeline Christensen og Villam Vellev.

Seneste nyt om M&A

Mergers and Acquisitions