Martin Hjørlund Nielsen

advokat

Martin Hjørlund Nielsen er en del af vores team for Corporate Regulatory og Compliance. Han har over 20 års erfaring fra et globalt revisionsfirma med revision af og rådgivning om it- og informationssikkerhed, og han har været ansvarlig for information security compliance i en stor finansiel virksomhed.

Martin rådgiver særligt om overholdelse af persondataforordningen og bistår klienter med udvikling og implementering af compliance-programmer samt konkrete databeskyttelsesretlige tiltag. Han har særlig erfaring med finans- teknologi- og pharma-virksomheder, og han har specialiseret sig i at arbejde i krydsfeltet it, forretning, sikkerhed og jura.

Martin rådgiver også om compliance-audits hos klienter, databehandleraftaler, Big Data, HR-administration, whistleblower-ordninger og whistleblower-anmeldelser samt håndtering af ansøgninger til myndigheder og dag-til-dag rådgivning om persondataretlige spørgsmål af enhver art.

Derudover rådgiver Martin om markedsføringsretlige problemstillinger, ikke mindst datadrevet markedsføring, cookie-lovgivningen samt e-handel og internetjura. Martin har endvidere erfaring med undersøgelser og håndtering af sikkerhedshændelser og datalækager.

Martin er aktuelt involveret i den praktiske implementering af Binding Corporate Rules (BCR) og lignende compliance-programmer, herunder etablering af teknologiunderstøttet compliance og sikkerhed, for flere danske og internationale virksomheder.

Seneste nyt om Teknologi-, Medie- og Teleret (TMT)

læs alle insights om Teknologi-, Medie- og Teleret (TMT)