Plesners internationale konkurrence for jurastuderende afgjort

Plesner har i denne uge afholdt en international "Pre-Moot" konkurrence som forberedelse til den årlige "Vis Moot" - verdens største og mest prestigefulde konkurrence for jurastuderende.

Først og fremmest vil vi gerne takke de studerende for deres deltagelse og store engagement i Plesners Pre-Moot og ønsker dem held og lykke til Vis Moot-konkurrencen i Wien.

I Plesners Pre-Moot deltog hold fra Syddansk Universitet, Victoria University fra Melbourne i Australien og University Paris-Est Créteil Val de Marne UPEC fra Frankrig.

De studerende har konkurreret i at føre en fiktiv voldgiftssag, hvor de har fået mulighed for at procedere, forfine deres argumenter, modtage feedback og netværke med erfarne procedører. Udover et udvalg af Plesners egne partnere, bestod dommerpanelet af praktikere fra Norge, Sverige, Schweitz, Holland, Frankrig og Danmark.

Syddansk Universitet kåret som vinder

Finalen i Plesners Pre-Moot blev et opgør mellem et hold fra Syddansk Universitet og Victoria University. Det lokale danske hold endte med at løbe med sejren (og æren).

I konkurrencen var der også personlige kåringer af de bedste procedører.

Bedste procedør:

  1. Gülsah Bektas Nielsen (Syddansk Universitet)
  2. Katrinka Barrett (Victoria University)
  3. Lucienne Galea (Victoria University)

Vis Moot

Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot ("Vis Moot") er den største og mest prestigefulde voldgift-konkurrence for internationale jurastuderende. Den finder sted hvert år i Wien og bliver i år afholdt for 24. gang. I år skal de studerende føre en fiktiv voldgiftssag vedrørende levering af jetmotorer til privatfly under den internationale købelov (CISG).

Konkurrencen spiller en vigtig rolle i forhold til udviklingen af morgendagens internationale procesadvokater og voldgiftsdommere, og den er samtidig med til at styrke forbindelserne mellem praktikere på området for international konfliktløsning.

Plesner har ønsket at deltage aktivt i denne udvikling og at investere i de fremtidige generationer. Plesner har derfor afholdt denne Pre-Moot, ligesom vi sender et hold af jurister fra Plesner afsted til Wien for at være dommere i Vis Moot-konkurrencen.

Plesner vil afholde en ny Pre-Moot i 2018.

Seneste insights

Flere insights