Plesner ansætter branchens første HR-direktør

Manglen på kvalificeret arbejdskraft har nu også bredt sig til advokatbranchen. Det har advokatvirksomheden Plesner taget konsekvensen af og ansat branchens første HR-direktør, den 43-årige Pia Palm. Hendes job bliver at sikre, at Plesner tiltrækker de rigtige kandidater via goder som intensiv medarbejderpleje, fokuseret lederudvikling og en mere opsøgende rekrutteringsindsats. Ansættelsesforhold, der hidtil har hørt andre brancher til.

"Vi ser ansættelsen af en HR-direktør som en helt naturlig disposition. Som en af landets største advokatvirksomheder vil vi gerne være på forkant med udviklingen, så vi også fremover kan tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere," siger Finn Foght Mikkelsen, Plesners administrerende direktør, om ansættelsen af HR-direktør Pia Palm. En beslutning, der ikke tidligere er set i advokatbranchen - og heller ikke hidtil har været det store behov for. Men det er der i dag, hvis man spørger Plesner.

Ledelse efterspurgt

Indtil for ganske få år siden havde især de fire største danske advokatfirmaer rigeligt med kvalificerede kandidater, når en stilling skulle besættes. En annoncering i juristernes eget fagblad var typisk nok til, at ansøgningerne kom i hobetal. Det hørte også til sjældenhederne, at der kom uønskede opsigelser fra personalet. Og at stille krav om individuelle udviklingsmuligheder og synlig, daglig ledelse var heller ikke udbredt. Men for et par år siden fornemmede Plesner, at tiderne var ved at skifte. Og da firmaet i foråret 2006 gennemførte en omfattende medarbejdertilfredshedsundersøgelse, blev man bekræftet i, at bl.a. en højere grad af daglig ledelse og nærhed fra partnere - og advokater med en vis anciennitet - var efterspurgt.

"Det er jo almindeligt kendt, at advokatbranchen generelt har været et u-land i ledelse. Det har heddet sig, at dét kan vi ikke finde ud af. Men Plesner har i mere end fem år arbejdet fokuseret på at professionalisere virksomheden yderligere. En del af strategien er at brede HR ud i hele organisationen, så det bliver en del af forretningen - i stedet for at være en isoleret administrativ disciplin. Det, vi gør nu, er en stor satsning på hele HR-området. Den øjeblikkelige opgradering af ressourcerne i vores HR-afdeling sikrer en intensivering og fremskyndelse af de planlagte tiltag," siger Finn Foght Mikkelsen.


Nøgleordet er medarbejderfokus

Plesner har erkendt, at branchen står over for så store personaleudfordringer, at tiden er inde til forandring. Nøgleordet er medarbejderfokus – i form af bl.a. bedre personalevilkår, individuelle udviklingsmuligheder, herunder lederuddannelse, og en højere grad af synlig og professionel ledelse fra partnere og advokater.

Gør op med fordomme

Det tog sin tid at finde den rette person til stillingen som HR-direktør hos Plesner. Valget er faldet på den meget erfarne og også teoretisk meget velfunderede 43-årige Pia Palm, som netop er tiltrådt i Plesner. Den 43-årige Pia Palm har mange års ledelseserfaring; de seneste år som HR-direktør i Icopal og Director, Human Ressource Development i Deloitte. Med sit indgående kendskab til rådgivningsbranchen er Plesners nye HR-direktør særdeles kompetent til at møde de udfordringer, branchen står over for.

Om udfordringerne siger HR-direktør Pia Palm:

"Advokatbranchen har en tilbøjelighed til at nedprioritere alle andre opgaver end de klientrelaterede. Ledelse og ledelsesopgaver forstås derfor ofte som noget ekstra – noget, der ikke har med ens virke som advokat at gøre. De fordomme gør vi op med nu. Vi vil sikre, at Plesner er den mest attraktive advokatvirksomhed i Danmark - også at være ansat i. Det kan vi kun, hvis vi - ud over at være dybt professionelle erhvervsadvokater - også er professionelle ledere."

For yderligere information kontakt: administrerende direktør Finn Foght Mikkelsen, Plesner telefon 33 12 11 33 eller 29 99 30 61, email: ffm@plesner.com