KoBold Metals og Bluejay Mining indgår samarbejdsaftale om mineralefterforskning i Grønland

KoBold Metals, der blandt andet ejes af Bill Gates, Jeff Bezos, Ray Dalio og Michael Bloomberg, vil i medfør af denne aftale søge efter nye store forekomster af batterimetaller og de metaller, som bruges til den grønne omstilling. Plesner har bistået KoBold Metals med forhandling, strukturering og indgåelse af samarbejdsaftalen.

KoBold Metals har indgået en samarbejdsaftale med Bluejay Mining, hvorved KoBold Metals via et indskud på 95 mio. kr. vil eje 51 pct. af projektet, imens Bluejay vil eje 49 pct. 

KoBold Metals vil med moderne teknologi søge nye store forekomster af batterimetaller og de metaller, som bruges til den grønne omstilling. Det omfatter bl.a. nikkel, kobber og kobolt. Disse metaller er vitale for den grønne omstilling, herunder specielt i transportsektoren, hvor råstoffer til batterier er helt afgørende. 

KoBold Metals er bl.a. ejet af Breakthrough Energy Ventures, der er en klima- og teknologifond stiftet af Bill Gates, som ud over Bill Gates har en række prominente investorer herunder bl.a. Jeff Bezos, Ray Dalio og Michael Bloomberg. Derudover er KoBold Metals ejet af norske Equinor og det amerikanske venture capital firma Andreessen Horowitz. 

Plesner har bistået KoBold Metals i forhandling, strukturering og gennemførelse af samarbejdsaftalen.

Plesners team bestod af Esben Kjær, Frants Dalgaard Knudsen, Jakob Schmidt Jensen og Marcus Elskær Mollerup.

Seneste nyt om Energi og Infrastruktur

Energi og Infrastruktur