Danske biotekselskaber bliver børsnoteret

Biotekselskabet Orphazyme A/S er netop blevet børsnoteret på Nasdaq Copenhagen, og Zealand Pharma A/S blev børsnoteret i USA på Nasdaq Global Select Market i August. Plesner har bistået ved begge børsnoteringer og cementerer dermed sin position som Danmarks førende rådgiver inden for biotek-børsnoteringer i både Danmark og udlandet.

Orphazyme børsnoteret i København

Orphazyme er den 16. november 2017 blevet optaget til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen. Børsnoteringen giver Orphazyme 600 mio. kroner i ny kapital til finansiering af den videre produktudvikling. Udbudsprisen for Orphazymes aktier i forbindelse med noteringen blev på 80 kr. per aktie, hvilket giver selskabet en samlet værdi på 1,6 mia. kr.

Biotekselskabet Orphazyme, der blev grundlagt i 2009, forsker i lægemidler til behandling af sjældne sygdomme. SEB, Vækstfonden, BankInvest, Handelsbanken og Spar Nord er blandt de nye investorer, som alle på forhånd havde givet tilsagn om at købe en del af aktierne i Orphazyme.

Zealand Pharma børsnoteret i USA

Biotekselskabet Zealand Pharma blev i august 2017 børsnoteret i USA på Nasdaq Global Select Market med American Depositary Shares. Børsnoteringen øgede selskabets adgang til kapital fra amerikanske investorer og gav finansiering til Zealand Pharmas fortsatte kliniske udvikling af vigtige produktkandidater.

Zealand Pharma blev børsnoteret i Danmark på Nasdaq Copenhagen i 2010. I efteråret 2016 udstedte selskabet desuden nye aktier for 143 mio. kr. via en accelereret book-building proces. Plesner var rådgiver ved begge lejligheder.

Førende rådgiver inden for biotek

Plesner er Danmarks førende rådgiver inden for børsnoteringer og andre kapitalmarkedstransaktioner inden for biotek - både i Danmark og cross-border. Med de to aktuelle børsnoteringer har Plesner igen udbygget sin omfattende erfaring på området.

Tidligere har Plesner bl.a. rådgivet i forbindelse med børsnoteringerne af Zealand Pharma A/S i København, Nuevolution A/S i Sverige og Forward Pharma A/S på Nasdaq New York.

Seneste nyt om M&A og Capital Markets

Capital Markets