PenSam i stor IT-outsourcing

PenSam har netop indgået en aftale om at outsource drift og udvikling af alle sine IT-systemer på pensionsområdet og koncernfælles IT til KMD. Aftalens omfang er usædvanligt i pensionsbranchen og er den største erhvervsaftale i KMDs historie. Plesner har bistået PenSam i forbindelse med aftalen.

Den nye aftale mellem PenSam og KMD betyder, at KMD de næste syv år skal drive PenSams IT-portefølje på pensionsområdet samt for koncernfælles ydelser.

Aftalen medfører en gennemgribende omlægning af PenSams kerne IT-systemer på liv- og pensionsområdet. KMD og PenSam skal således de næste to år samarbejde om at implementere en ny samlet industriløsning på liv- og pensionsområdet. Herudover overtager KMD al drift og vedligeholdelse af de resterende IT-systemer hos PenSam gruppen.

Med aftalen skifter lidt over 50 medarbejdere arbejdsplads fra PenSam til KMD-koncernen.

For KMD er aftalen den største erhvervsaftale nogensinde og ses som en udmøntning af IT-virksomhedens potentiale på en række opkøb de seneste år. KMD har således forud for aftalens indgåelse bl.a. opkøbt selskabet Edlund, som tidligere har leveret en pensionsløsning til PenSam og andre pensionsselskaber.

PenSams kerneforretning er arbejdsmarkedspensionsordninger, og koncernen tilbyder desuden produkter inden for bank og forsikring. Ca. 400.000 lønmodtagere, primært offentligt ansatte, har en arbejdsmarkedspension i PenSam.

Læs mere om aftalen i PenSams pressemeddelelse

Seneste nyt om Teknologi & Outsourcing

Teknologi og Outsourcing