Aktiesalg i Carlsberg Breweries A/S

Plesner Svane Grønborg har bistået sin mangeårige klient, Orkla ASA, en af Nordens største koncerner, ved salg af koncernens aktier i Carlsberg Breweries A/S til Carlsberg A/S. Med en samlet købesum på DKK 15 mia. er aktiehandlen en af de største grænseoverskridende transaktioner i dansk erhvervshistorie.

Orkla ASA blev hos Plesner Svane Grønborg bistået af en række specialister fra firmaets forskellige afdelinger under ledelse af koncernens faste danske advokat, Peter Wengler-Jørgensen, sekunderet af Hans Hedegaard, Jakob Schou Midtgaard og Thomas Ryhl.

Forud for aktiehandlen, der er forhandlet på plads inden for ganske få uger, er gået et længere forhandlingsforløb om parternes rolle og stilling i forbindelse med driften af Carlsberg Breweries A/S, som fyldigt refereret i dags- og fagpresse.

Den endelige gennemførelse af handlen er alene betinget af en godkendelse fra Orkla ASA's bedriftsforsamling, der mødes i den nærmeste fremtid. Overdragelse af og betaling for aktierne finder herefter sted i første halvdel af marts 2004.