Børsnotering af Scandinavian Tobacco Group

Tobakskoncernen Scandinavian Tobacco Group er den 10. februar 2016 blevet optaget til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen. Plesner har bistået med børsnoteringen som advokat for bankerne JP Morgan, Nordea, Deutsche Bank og Carnegie.

Børsnoteringen omfatter 35,6 mio. aktier - svarende til 35,6 pct. af aktiekapitalen i Scandinavian Tobacco Group. Aktierne sælges af Skandinavisk Holding II A/S (som er indirekte ejet af den Obelske Familiefond og Augustinus Fonden) og Swedish Match.

Derudover har emissionsbankerne JP Morgan, Nordea, Deutsche Bank og Carnegie en sædvanlig overallokeringsret på op til 4,4 mio. aktier ved børsnoteringen, således at det samlede udbud af aktier bliver op til 40 pct. af tobakskoncernen.

STG er en af verdens førende producenter af cigarer, pibetobak og fintskåren tobak med ca. 8.000 ansatte over hele verden. Tobakskoncernen sælger primært til det europæiske og nordamerikanske marked og omsatte i 2014 for mere end DKK 6,1 mia. med et nettoresultat på DKK 640 mio.

Seneste nyt om M&A og Capital Markets

Capital Markets