Salg af Sterling indstillet

Kuratorerne i Sterling-boet Lisa Bo Larsen fra Kromann Reumert, Pernille Bigaard fra Plesner og Søren Fogh fra Gorrissen Federspiel Kierkegaard er efter lange og intense forhandlinger nødsaget til at indstille salgsprocessen.

”Den sidste potentielle køber til Sterling har nu trukket sig”, fortæller Søren Fogh fra Gorissen Federspiel Kierkegaard med stor beklagelse og fortsætter: ”Vi er meget skuffede. Vi har arbejdet både dag og nat i de sidste tre uger for et salg, så vi kunne redde de 430 arbejdspladser. Tillidsmænd og medarbejdere har været en afgørende medspiller for os, og de har virkelig gjort en stor indsats for, at salget skulle blive en realitet – vi har stor medfølelse med dem og er meget triste på deres vegne”.

Komplekse forhandlinger

Så sent som mandag eftermiddag syntes forhandlingerne at være indstillede, da Funktionærforbundet trak sig. Dialogen blev dog skabt igen, da Funktionærforbundet vendte tilbage, og tirsdag nat – efter 1½ døgns forsinkelse – var der igen skabt enighed om overenskomsterne for kabinepersonale og piloter.

”Det var noget af en rutsjetur for både køber og os, da Funktionærforbundet trak sig” siger Pernille Bigaard fra Plesner. ”Utrolig mange forhold skal gå op i en højere enhed, når en aktivitet, som Sterling skal sælges. Alle myndigheder, leverandører og samarbejdspartnere skal tages i ed, hvilket tilmed skal ske i den rigtige rækkefølge og inden for nogle ret skrappe tidsfrister. Det er virkelig et puslespil. Når nogen så forlader forhandlingsbordet midt i processen, ja så er det ganske vanskeligt at få maskineriet på skinner igen og nå i mål til tiden”.

Kuratellet understreger dog, at der også har været andre medvirkende faktorer til købers spring i målet.

Et anstrengt marked

Både den seneste og tidligere interesserede købere har haft stort fokus på, hvor hurtigt salget af billetter igen kunne nå et tilfredsstillende niveau. Flere personer i fly- og rejsebranchen har også været ude og bebude, at rejsemarkedet er på vej til at være overmættet med lavprisruter. Det nedadgående marked udgør derfor også en væsentlig begrundelse for, at køber har valgt at takke nej.

”I en virksomhed som Sterling, hvor driftsomkostningerne er høje, er der risiko for, at en ny ejer vil kunne lide store tab i opstartsfasen, hvis omsætningen ikke hurtigt kommer op på niveau igen, og flyene bliver fyldt op”, siger Lisa Bo Larsen fra Kromann Reumert. ”Det kræver derfor en stærk tro på forretningsplanen at kaste sig over en investering som Sterling i det her marked. Vi må desværre bare konstatere, at købers tro på forretningsplanen viste sig ikke at være stærk nok til at stå imod de seneste døgns drama.”

Medarbejderne fritstilles

De resterende 430 medarbejdere vil nu modtage brev om fritstilling.

”Vi er virkelig kede af, at det ikke lykkedes, når nu vi var så tæt på”, siger Pernille Bigaard fra Plesner. ”Vi vil nu forsøge på bedste vis at informere medarbejderne om deres situation.”

Kreditorernes tilgodehavender skal sikres

Kuratorernes opgave er nu at realisere boets enkeltaktiver til en så høj en pris som muligt, så kreditorerne sikres på bedste vis. Kuratorerne har som led i salgsprocessen modtaget en række henvendelser på enkeltaktiver og dem, vil man nu se nærmere på.

Kontaktperson: Direktør Sille Stener, Kromann Reumert, mobil: 24 86 00 42