Brexit et stort skridt nærmere

Briterne har netop annonceret, at brevet, der formelt igangsætter Storbritanniens udmeldelse af EU, bliver sendt den 29. marts. Plesners Brexit Task Force følger udviklingen tæt, og rådet til klienter er fortsat at vente og se tiden an.

Storbritanniens premierminister Theresa May sender i næste uge det brev til EU, der formelt aktiverer EU-traktatens artikel 50 om udmeldelse. Herefter følger en proces, hvor briterne skal forhandle med EU om vilkårene for udtrædelsen.

Det forventes at tage ca. to år at blive enige om exit-vilkårene, og hvordan de fremtidige handelsbetingelser mv. bliver i forholdet mellem Storbritannien og EU.

Se tiden an

Briternes udmeldelsesbrev har ingen umiddelbar juridisk effekt for virksomheder, idet EU- og UK-ret gælder uændret indtil videre. Vi er således stadig i en periode med usikkerhed om det fremtidige juridiske landskab.

Plesners Brexit Task force vurderer fortsat, at de endelige betingelser for virksomheder med engagementer i Storbritannien er så uafklarede, at virksomheder bør vente og se tiden an.

Plesners Brexit Task Force

Usikkerheden omkring Brexit kan give anledning til mange spørgsmål. Vores Task Force står derfor til rådighed for virksomheder i alle brancher, som har brug for Brexit-rådgivning.

Plesners Brexit Task Force ledes af advokat, partner Casper Münter og består af følgende specialister, som I er meget velkommen til at kontakte:


Seneste nyt om Brexit