Ny tjekliste fra Datatilsynet om persondataforordningen

Datatilsynet har netop lanceret en tjekliste om persondataforordningen, som virksomheder og myndigheder mv. bør forholde sig til. Plesner vurderer, at tjeklisten er et godt udgangspunkt - som dog ikke kan stå alene, men skal suppleres af et reelt accountability-program til at overholde persondataforordningen.

Datatilsynet oplister i det nye dokument 12 spørgsmål, som dataansvarlige virksomheder og myndigheder mv., bør forholde sig til for at forberede sig på de strammere krav i persondataforordningen, som træder endegyldigt i kraft fra den 25. maj 2018.

Dokumentet fra Datatilsynet kan anvendes som en indledende tjekliste, der kan hjælpe dataansvarlige med at få overblik over hovedforskellene mellem de nuværende regler og persondataforordningen - samt hvordan de nye regler vil påvirke organisationen.

Plesner anbefaler tjeklisten som et godt første skridt til at skabe overblik. Men dette bør dog umiddelbart give anledning til, at organisationen gør sig overvejelser omkring, i hvilket omfang man også vil blive omfattet af pligten under artikel 24 til at gennemføre et program, som kan sikre den accountability for brugen af persondata, der er ét af de afgørende nye krav i persondataforordningen.

Se Datatilsynets tjekliste om persondataforordningen

Seneste nyt om Persondata

Persondata