Plesner-seminar om de seneste ændringer indenfor markedsføringsretten

Plesner inviterer til morgenseminar om de seneste ændringer indenfor markedsføringsretten.

Onsdag den 3. februar 2010, kl. 9.00 - 11.35

Indenfor den seneste tid er der sket en række ændringer indenfor markedsføringsretten. Forbrugerombudsmanden har blandt andet i december 2009 udstedt nye retningslinier for erhvervsdrivendes prismarkedsføring, og han har også sendt et udkast til nye retningslinier for grøn (miljø) markedsføring i høring.

Der er også en række ændringer af markedsføringsloven på vej efter en dom fra EU-Domstolen, som stiller spørgsmålstegn ved det generelle danske forbud mod rabatkuponer, og alle sådanne sager er derfor sat i bero hos Forbrugerombudsmanden. En arbejdsgruppe på tværs af en række ministerier er derfor nu i gang med at se nærmere på de danske forbud mod rabatkuponer og købsbetingede konkurrencer.

Seminaret vil føre dig igennem netop disse ændringer og opdatere dig på, hvad der ellers rører sig indenfor markedsføringsretten og inden for digital markedsføring.

Seminaret vil bestå af indlæg fra advokat Michael Hopp, og 2 eksterne oplægsholdere, nemlig Forbrugerombudsmanden, Henrik Øe, og Bettina Sherain fra Triple Copenhagen, ansvarlig for strategiplanlægning. 

Forbrugerombudsmanden vil fortælle om sine seneste retningslinier og andre nyheder fra Forbrugerombudsmanden, Michael Hopp vil tale om nyheder indenfor markedsføringsretten, bl.a. konsekvenserne af EU-Domstolens dom om rabatkuponer, og Bettina Sherain vil give et indblik i, hvordan online medierne kræver nye indgange til markedsføring, og de juridiske udfordringer der følger med.

Program

08.30 - 09.00:       Registrering med kaffe, te og morgenmad

09.00 - 09.05:       Velkomst og indledning, v/ advokat Michael Hopp

09.05 - 10.00: De nye retningslinier for prismarkedsføring og grøn markedsføring - samt andre nyheder, v/ Forbrugerombudsmand Henrik Øe. 

10.00 - 10.10:       Pause

10.10 - 10.40:       Andre nyheder indenfor markedsføringsretten, bl. a. konsekvenserne af EU-Domstolens dom om rabatkuponer v/ advokat Michael Hopp

10.40 - 11.15:       Digitale medier: Hvordan påvirker de vores indgang til markedsføring, og hvilke udfordringer møder vi? v/ Bettina Sherain, Triple CPH

11.15 - 11.35:       Diskussion og afrunding med oplægsholderne 

Praktiske oplysninger

Seminariet afholdes i Plesners domicil, Kobbertårnet, Amerika Plads 37, 2100 København Ø. Der er gratis parkeringsmulighed i Plesners parkeringskælder, der befinder sig under Kobbertårnet med indkørsel fra Dampfærgevej. Vi byder på kaffe/te og croissanter fra morgenstunden.

Advokaters efteruddannelse

Seminaret tæller som tre lektioner i relation til Advokatsamfundets regler om advokaters obligatoriske efteruddannelse. Hvis du ønsker at få udleveret et kursusbevis for din deltagelse, beder vi dig om at meddele os dette i din tilmelding.

Tilmelding

Tilmelding er gratis, men nødvendig, da der er et begrænset antal pladser. Skriv snarest og senest den 1. februar 2010 til seminar@plesner.com og oplys firmanavn og deltagernavne. Alle er velkomne.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til advokat Michael Hopp på telefon 33 12 11 33 eller mho@plesner.com.  

På gensyn den 3. februar 2010!

Med venlig hilsen

PLESNER